Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nye Gysingeägaren inte nöjd med detaljplanen

Fastighetsägaren och Sandvikens kommun är fortfarande inte överens om den detaljplan som är på väg att upprättas i samband med att kommunen lämnar ifrån sig ansvaret för bruksområdet. Parkeringsplatser och översvämningsrisker är exempel på frågor som nye ägaren anser måste klarläggas bättre.

Annons

Ulf Berghäll har redan köpt en del av Gysinge Bruk och kommer att köpa ytterligare mark inom området i samband med att kommunen nu helt överlämnar ansvaret för 1600-talsbruket.

För att säkerställa det allmännas intressen och trygga de kulturhistoriska värdena efter försäljningen, håller kommunen på att upprätta en ny detaljplan. Tiden för att lämna synpunkter på förslaget går ut den här veckan.

Ulf Berghäll är själv en av dem som har åsikter om detaljplanen. I sitt yttrande tar han upp sju olika saker som han anser måste klargöras bättre innan en ny plan kan fastställas. Dit hör bland annat behovet av parkeringsplatser och uppställningsplatser för husbilar, bildandet av samfällighet för vägar och gångstråk samt kostnaden för att förebygga framtida översvämningar.

Mer läsning

Annons