Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nytt för funktionshindrade i Sjösunda – men får Gränsland vara kvar?

/

Sjösunda i Årsunda ska fortsatt rikta sig till personer med funktionsnedsättningar. Men Gränsland, som för närvarande hyr Sjösunda, vet inte om de får vara kvar när hyresavtalet med kommunen löper ut senare i år.
– Det är en oro för oss, säger Johan Tunhult i Gränslands styrelse.

Annons

Under kommunfullmäktige för två veckor sedan beslutades det bland annat att Sjösunda i Årsunda ska fortsätta drivas som ett turistmål med särskild inriktigt mot personer med funktionsnedsättningar. Det togs även beslut om att Tekniska kontoret får i uppdrag att hyra ut Sjösunda.

I dagsläget är det föreningen Gränsland som hyr Sjösunda. Men eftersom det inte framgår efter kommunfullmäktige om Gränsland får sitt avtal med kommunen förnyat efter december i år, sprids nu en oro inom föreningen.

– Det är en oro för oss i styrelsen, men framför allt för de anställda och de Fas 3: are som vi har, säger styrelsemedlemmen Johan Tunhult. Han fortsätter:

– Den är en fråga jag har ställt till Erika Ågren på Tekniska kontoret är om de avser att teckna hyresavtal med oss eller någon annan, men jag har inte fått svar än.

Gränsland har länge hyrt Sjösunda och utvecklade sin verksamhet ytterligare i år när de införskaffade en pontonflotte för att erbjuda naturupplevelser på Storsjöns vatten för rullstolsburna. Johan Tunhult tycker att det är positivt att kommunfullmäktige beslutat att Sjösunda fortsatt ska rikta in sig mot funktionshindrade.

– Vår inställning på Gränsland har alltid varit att Sjösunda är till för alla med inriktning mot funktionshindrade, så det är ett riktigt bra beslut att fortsätta med det.

Arbetarbladet har försökt nå Erika Ågren på Tekniska kontoret, men hon är för närvarande på semester.

Mer läsning

Annons