Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nytt inbrottsförsök i natt i Sandviken

Den senaste veckan har flera personer i Sandviken varit utsatta för inbrott eller inbrottsförsök.
I natt var det dags igen.
En man upptäckte att dörrhandtaget till hans balkong var borta. En annan person vaknade av att någon försökte ta sig in genom altandörren.

Annons

Under tidiga fredagsmorgonen vaknade en person i Sandviken av att en man höll på att bryta upp altandörren. Mannen avbröt försöket när han märkte att han var upptäckt. Husets ägare såg en man klädd i mörka kläder och med ryggsäck försvinna på en cykel.

Bara drygt en kvart senare upptäckte en annan man, som skulle rasta sin hund, att handtaget till hans balkongdörr var borta. Någon verkar ha skruvat av handtaget utifrån. Brottet rubriceras som försök till stöld, men det finns inga misstankar om vem som gjort det.

Mikael Hedström vid Gävleborgspolisen bekräftar att det skett flera liknande incidenter på senaste tiden.

– Självklart tittar vi efter samband, säger han.

Natten till måndag vaknade ett par i Kungsgården av att två till synes maskerade män ringde på dörren och sedan gav sig av. I det fallet spekulerade polisen i att det var ett stöldförsök och att syftet med att ringa på var att säkerställa att ingen var hemma.

Samma natt vaknade en man på Floragatan i Sandviken av att två maskerade män beväpnade med kofot bröt sig in. Mannen tvingades sedan överlämna guldhalsband och klockor till tjuvarna.

Vad som skiljer sig mellan brotten är att i fallet på Floragatan genomfördes brottet.

– Motivet där var tydligt, och rånarna tog sig in, säger Mikael Hedström.

Men i de andra fallen har försöken avbrutits när målsägandena har upptäckt tjuvarna, som då gett sig av.

Mer läsning

Annons