Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nytt nedläggningshot mot konsthallen

/

Konsthallen i Sandviken är nedläggningshotad – igen.
Med på listan över tänkbara nedskärningar inom kultur- och fritidsförvaltningen finns också stängning av biblioteket i Björksätra.
Totalt måste kommunen minska sina kostnader för kultur och fritid med cirka 5 miljoner kronor inför 2010.

Annons

Konsthallen i Sandviken var stängd under ett par år i början av 2000-talet för att sedan återuppstå med delvis ny inriktning. Därefter har konsthallen vid minst ett tillfälle varit utsatt för ett konkret nedläggningshot och nu är det alltså dags igen.

Kultur- och fritidsnämnden är extra hårt pressad av det ekonomiska läget inför 2010. Förutom allmänna neddragningar till följd av drastiskt minskade skatteintäkter, får nämnden också kraftigt ökade driftkostnader till följd av de stora investeringar som nu görs på Parkbadet och i Österfärnebo där det byggs en ny sporthall.

Totalt handlar det om cirka 5 miljoner kronor som måste sparas bort på andra saker inom kultur- och fritidssektorn.

Nedläggning av konsthallen är ett av flera objekt som finns med på den lista som politikerna just nu diskuterar kring. Stängning av biblioteket i Björksätra, flytt av Järbo bibliotek till skolan och tvångsflytt av föreningen RSMH (Riksförbundet för social och mental hälsa) från centrum till föreningshuset i Björksätra är tre andra alternativ.

Enligt kultur- och fritidsnämndens ordförande Ulf Gillström finns det dock för dagen inget färdigt förslag till beslut om nedskärningar. Frågan behandlas vid ett extra budgetmöte på tisdag. Men det är osäkert om något beslut kan fattas redan då.

 

Mer läsning

Annons