Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nytt villaområde byggs

Det blir en fortsättning på nya villaområdet i Björksätra.
Markägaren Sandvikenhus har tillsammans med exploatören Älvsbyhus begärt en ny detaljplan för området strax söder om platsen där det redan pågår villabyggen.

Annons

Under 90-talet blev det stora hål i Björksätra när Sandvikenhus rev hyreshus på flera ställen inom miljonprogramsområdet. Detta på grund av att lägenheterna var svåruthyrda.

På ett rivningsområde, i korsningen Sätragatan-Västerled, håller husföretaget Älvsbyhus på med en exploatering. Sju hus är redan byggda och sålda. Färdiga tomter finns för ytterligare sju hus.

– Vi bygger efterhand som vi får köpare. Det är bra intresse för det här området. Det ligger centralt och nära allt, säger Berndt Henriksson på Älvsbyhus.

Planerar ytterligare område

Redan nu planerar företaget för en fortsättning med ytterligare ett villaområde med 10–15 hus längre söderut. Marksägaren Sandvikenhus har begärt att en ny detaljplan ska tas fram.

– Det borde inte bli några problem. Vi ser gärna att det blir inflyttning och ett mer varierat boende i Björksätra, säger stadsarkitekten Anna Maria Häggblom.

Redo för bygglov nästa höst

Senast nästa höst beräknar hon att det ska finnas en ny detaljplan så att det blir möjligt att söka bygglov för den som vill bygga.

Mer läsning

Annons