Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ohlsson vill bygga forskningsstation för mygg

/

En långvarig lösning på myggplågan och en nationell forskningsstation i Gysinge. Det vill kommunalrådet Carl-Ewert Ohlsson (C) ha.

Annons

Under ett besök i Stockholm passade han på att diskutera frågorna med både Statsministern och Naturvårdsverkets generaldirektör.

Trots att myggsituationen nu ser ut att vara löst för i år finns risken att samma cykel med beslut och överklaganden återkommer nästa gång det blir en masskläckning av mygglarver kring Nedre Dalälven.

Därför är det många som vill se en permanent lösning på myggproblemet. En av dem är Carl-Ewert Ohlssonsom utöver kommunalråd i Sandviken även sitter med i styrgruppen för mygg-projektet.

Efter samtal med Naturvårdsverkets tillförordnade generaldirektör Björn Södermark tror han att lösningen inte är så långt borta.

– Han är verkligt intresserad av myggen och jag fick ett verkligt förtroende för honom. Han verkar inte vilja driva det till domstol igen, säger Carl-Ewert Ohlsson (C).

Han fick också en pratstund med Fredrik Reinfeldt.

– Jag sa att det är viktigt att den här regeringen tar fram en långsiktig finansiering och han verkade ha tagit stort intryck av all medierapportering, säger Carl-Ewert Ohlsson.

Han presenterade även sina egna idéer kring ett nationellt forskningscenter för mygg i Gysinge för Stadsministern.

– Jag upplevde att han och hans sekreterare som antecknade tog emot det på ett positivt sätt, säger han.

Mer läsning

Annons