Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Olofsson säger upp sig

/
  • Sagt upp sig. Sandviken får se sig om efter en ny handikappomsorgschef. Peter Olofsson har sagt upp sig efter fyra år på posten. Det blev för jobbigt att veckopendla till Varberg där familjen bor – eftersom man inte kan lita på att tågen går som det ska.

Sandviken får se sig om efter en ny handikappomsorgschef. Efter fyra år på posten – och med veckopendling till familjen i Varberg – har Peter Olofsson har sagt upp sig.

– Jag orkar inte vara beroende av SJ längre. Kaoset på järnvägarna gör det omöjligt att långpendla, säger han.

Annons

När Peter Olofsson, 56, tog jobbet som socialchef med ansvar för handikappomsorgen i Sandviken för fyra år sedan var det tänkt att familjen, sambon och de åttaåriga tvillingarna, skulle flytta efter från Varberg. Men så blev det inte.

Veckopendlat med tågtrassel

– Det blev för svårt att dra upp dem med rötterna. I stället har jag veckopendlat och med allt tågtrassel har det tagit ut sin rätt. Men jag bestämde mig för att vara kvar tills jag skulle kunna säga att jag gjort ett ordentligt jobb.

Han kallar det själv för att han ”rensat upp” och ”snyggat till” handikappomsorgsförvaltningen i Sandviken.

– I dag finns bra rutiner och en struktur att bygga vidare på för nästa chef.

Socialchef i Habo

Nu ska Peter Olofsson i stället bli socialchef i Habo kommun med 10 000 invånare strax söder om Jönköping.

– Dit tar det två timmar med bil från Varberg. Jag slipper vara beroende av tåg som inte kommer alls eller kommer för sent. De senaste vintrarna har det verkligen varit katastrof att långpendla, säger han.

Omstridd chef

Närmast innan Peter Olofsson kom till Sandviken tjänstgjorde han på ett stadsdelskontor i Göteborg. Dessförinnan var han omstridd äldreomsorgschef i Herrljunga och ännu mer omstridd socialchef i Varberg.

Den sistnämnda tjänsten fick han gå från med utlöst fallskärmsavtal efter en stormig period där hans ledarstil kritiserats våldsamt av flera fackliga organisationer. Den allmänna uppfattningen var att han hade svårt att få personalen med sig i de förändringar som genomfördes.

Personlig kritik uteblivit

Även i Sandviken har en hel del förändringsarbete skett under Peter Olofssons tid, med besparingar som indragen flitpeng och personalneddragningar, men här har kritiken mot honom personligen uteblivit.

– Jag tycker att det har varit väldigt trevlig stämning i Sandviken, säger han.

Stått till svars i media

Däremot har han fått stå till svars i media när personer drabbats av enskilda beslut som kommunen fattat, som till exempel när dödsjuka Jette ville flytta hem med assistans dygnet runt.

Peter Olofsson blir kvar som socialchef med ansvar för handikappomsorgen i Sandviken till i början av april.

Mer läsning

Annons