Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

”Om det skett något övertramp beklagar vi det”

Sandvikens Pingstförsamling, som arrangerade sportlovslägret, kommer att utreda vad som hände på lägret. Mer än så vill pastor Hans Masman inte säga om Fannys berättelse.

Annons

– Men om det har begåtts något övertramp där så beklagar vi det.

När Hans Masman fick reda på att tjejerna hade åkt hem från lägret ringde han till lägret och uppmanade dem att ”ta det lugnt”.

I övrigt tänker församlingen inte göra något förrän lägret är avslutat.

– Vi ska utreda det här och sedan kontaktar vi föräldrarna. Om det begåtts något övertramp beklagar vi det, det beror nog i så fall på ungdomlig iver, säger Masman.

Claes-Göran Jäderberg är ordförande i Pingstförsamlingen i Järbo. Han säger att händelserna inte är något som församlingen ställer sig bakom.

– Det måste ha brustit i ledarskapet på lägret. Den här situationen hade kunnat förhindras.

– Det här handlar om barn och då ska man inte lägga fokus på det. Jag tycker att det var upp till ledarna på lägret att informera om det. Och nu gick det lite för långt, det kan jag säga.

Jäderberg har redan träffat Fanny och hennes kompis för att prata om det som hänt och han säger att församlingen stödjer tjejerna helt och hållet.

– Det kan jag inte kommentera i dag. Jag har inte haft kontakt med alla ännu. Men de ska också få en chans att rätta till sina misstag.

Mer läsning

Annons