Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ont om yttre närpoliser i Sandviken

Sandviken har få poliser i yttre tjänst. Efter att en polis nu flyttar till Hofors finns det bara två närpoliser kvar som är stationerade i kommunen.

Annons

Medan både Hofors och Ockelbo nu ser ut att få förstärkning genom två egna närpoliser i yttre tjänst vardera ser det mörkare ut för Sandviken. Här finns bara två närpoliser kvar och då är kommunen nästan fyra gånger så stor som Hofors och mer än sex gånger så stor som Ockelbo.

– Vi får samverka i Gästrikland om alla poliser. I Sandviken har vi alltid två poliser från Gävle i yttre tjänst, men klart att vi vill ha de som jobbar här lite mer långsiktigt. Vi håller på att se över vår verksamhet för att se om vi kan internrekrytera, säger närpolischef Rolf Sundqvist.

Hur många ytterligare närpoliser Sandviken skulle behöva vill han inte precisera. Klart är att det behövs fler, men det är inte aktuellt med någon särskild annonskampanj för att hitta ny personal till just Sandviken.

– Rikspolischefen har sagt att de som nyanställs ska vara i yttre tjänst och det välkomnar jag för det behövs. Och jag hoppas att vi också får ta del av dem i Sandviken, säger Rolf Sundqvist.

Arbetarbladet har tidigare berättat att det har varit svårt att hitta nya närpoliser till småorterna. Nu finns två nya poliser i Hofors, en av dem har tidigare jobbat i Bollnäs, medan den andra kommer från Sandviken.

I Ockelbo har rekryteringen gått än trögare, ingen har sökt tjänsterna som varit utannonserade. Lösningen har i stället blivit att kommendera ut personal från Gävle.

Mer läsning

Annons