Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Öppet hus för att locka elever till Murgårdsskolan

/
  • Blivande Murgårdselev. Hanna Häggström gjorde ett besök tillsammans med sin mamma Monika för att spana in Murgårdsskolan, till hösten kan det bli den skolan som Hanna ska tillbringa sin högstadietid vid.
  • Tomatsoppa med oregano ska det vara. Högstadieeleverna Dennis Olsson och Hampus Kurvinen  hade lärt sig konsten att laga riktigt god tomatsoppa.
  • Vill skapa vi känsla. Murgårdsskolans rektor Lena Haglund hoppades att onsdagens öppet hus skulle visa besökarna att en stark vi känsla finns vid skolan.

Elevtappet på Murgårdsskolan måste omvandlas till elevökning.

På öppet hus försökte skolan att locka nya elever att hellre välja den kommunala skolan än friskolorna på orten.

– Fler än eleverna måste få veta hur bra skolan är, säger Lena Haglund, rektor.

Annons

Vid höstterminens start 2010 tappade Murgårdsskolan i Sandviken 50 högstadieelever till friskolor och andra kommunala skolor i kommunen. Klasser fick slås i hop och tjänster fick tas bort. Nu stunder snart valet av högstadieskola igen och en upprepning av elevtappet ska förhindras.

Under onsdagen hade därför Murgårdsskolan för tredje året i rad öppet hus. Ett sätt för skolan och eleverna att dels visa upp vad skolan gör och dels marknadsföra sig på ett bra och öppet sätt.

– Kommunala skolor är väldigt dåliga på att marknadsföra sig och det här är väl lite ett sätt att ändå göra det på. Öppna upp och visa föräldrar och elever att hit är man välkommen, säger Lena Haglund.

Hanna Häggström är en av eleverna som till hösten ska välja högstadieskola. Tillsammans med sin mamma Monika försökte hon bilda sig en uppfattning om Murgårdsskolan och om den kan vara rätt för henne.

Går i liten klass

– Jag går i dag i en väldigt liten klass i Jäderfors med bara fem stycken, så jag vill till en mycket större skola med mer folk, säger Hanna Häggström.

Murgårdsskolan har i dag totalt 630 elever, från förskolan och upp till årskurs 9. Under onsdagens öppet hus kryllade det av elever och lärare överallt som gärna ville visa för kanske nyblivna elever vad skolan egentligen har att erbjuda. För vad sägs om dansuppvisning, kaféverksamhet och spontant gitarrspelande i korridorerna.

God tomatsoppa

Klasskamraterna Dennis Olsson och Hampus Kurvinen visade prov på soppkokning. I skolans hemkunskapssal hade de lyckats tillaga tomatsoppa som de själva intygade var formidabelt god.

– Man ska ha oregano i då blir det riktigt gott, säger Hampus Kurvinen.

Huruvida det blir soppkokning med oregano även för Hanna Häggström visar sig dock inte förrän höstterminens start.

– Det är ju ett tag kvar att bestämma sig så jag får se, säger hon.

Mer läsning

Annons