Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ordna nytt jobb åt Nordh

/

Svante W Nordh fortsätter att jobba inom Sandvikens kommun i drygt ett år efter det att hans efterträdare tagit över rollen som kommundirektör.
Vad han ska ägna sig åt är dock oklart.
– Jag antar att det handlar om utvecklingsfrågor. Men det får nya kommundirektören bestämma, säger han.

Annons

Som Arbetarbladet berättade i går väntas Ann-Katrin Sundelius, vd för regionala utvecklingsbolaget Samarkand 2015, bli utsedd till ny kommundirektör i Sandviken vid kommunstyrelsens möte på tisdag.

Den preliminära uppgörelsen mellan henne och kommunstyrelsens ordförande Peter Kärnström (S) innebär att 56-åriga Sundelius blir kommundirektör från 1 oktober med ett sexårigt förordnande och med en tjänst som kvalificerad handläggare i botten.

Lön och andra eventuella anställningsförmåner blir en förhandlingsfråga mellan Ann-Katrin Sundelius och Peter Kärnström.

Den ursprungliga planen var att Svante W Nordh skulle fortsätta som kommundirektör till årsskiftet och gå sida vid sida med sin efterträdare under årets sista månader. Men det är inte längre aktuellt.

– Jag vet inte exakt vad som har sagts. Men min egen avsikt har inte varit någon annan än att jag skulle stiga åt sidan den dagen då det finns en efterträdare på plats. Allt annat vore fel. Jag tror inte på överlappningar i sådana här sammanhang, säger Svante W Nordh.

63-åringen som varit Sandvikens kommuns högste chef sedan 1986 räknar med att arbeta kvar på en 80-procentig tjänst fram till årsskiftet 2010–2011. Vilka arbetsuppgifter han ska få är oklart.

– Det vore fel om jag och Peter Kärnström skulle göra upp om det innan nya kommundirektören kommit på plats. Jag har inställningen att det är hon som får bestämma vad jag ägna mig åt. Eftersom jag blivit en institution, missförstå mig rätt, är det sista jag vill göra att lägga hinder i vägen för den som kommer efter mig.

– På tillräckligt avstånd för att inte störa men tillräckligt nära för att kunna stå till förfogande om efterträdaren behöver min hjälp.

– Jag har barnbarn i Stockholm som jag ska hämta på dagis oftare än jag kan göra nu. Jag ska läsa ännu mer böcker och så hoppas jag få göra fler resor till historiska platser tillsammans med min vän Olle Westling.

Mer läsning

Annons