Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Orm på rymmen i Sandviken

/
  • ofarlig. Ormen som vilade ut på en balkong i centrala Sandviken i måndags är inte farlig. Den var av sorten majsorm som är helt ofarliga och inte giftiga.Foto: Christine Olsson/Scanpix

En kvinna i centrala Sandviken satte kaffet i halsen i måndags morse.

Under trallen på balkongen slingrade en vit orm.

– Gud va rädd jag blev, jag trodde att jag hade blivit galen, säger kvinnan.

Annons

Kvinnan som skulle dricka en kopp kaffe på sin balkong på andra våningen i centrala Sandviken hajade till när hon såg något vitt, slangliknande, under trallen.

– Sen såg jag ett litet huvud och då insåg jag att det inte var någon slang, berättar hon.

– Jag studsade in och tänkte att det kan inte vara sant, det kan inte vara en orm.

Kördes till Furuvik

Men visst var det en orm. En omkring en meter lång vit och gul majsorm som hade rymt och tog igen sig under trallen på balkongen. Kvinnan, som inte visste var ormen hörde hemma, ringde fastighetsskötaren och bad om hjälp att ta bort den.

– Jag försäkrade honom om att jag varken var galen eller narkoman, och att jag var säker på att det var en orm och ingen slang eller nåt, berättar kvinnan med ett skratt.

En fastighetsskötare kom till lägenheten och med hjälp av en skräpplockare fick han fatt i den förrymda ormen och körde den till Furuvik.

– När allt hade lugnat sig kom jag på att det var ju synd om ormen. Stackarn. Han var alldeles slö och förmodligen kall och hungrig, säger kvinnan.

Kvinnan räknade ut att ormen kom från våningen ovanpå och lokaliserade på så sätt ägaren till ormen.

Mer läsning

Annons