Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Österfärnebo får en mindre hall

Det ser ut att bli en idrottshall modell mindre i Österfärnebo.


I stället för att bygga en hall med godkända mått för innebandy är kultur- och fritidsnämndens ledning nu inne på att bygga en minivariant för att hålla nere driftkostnaderna.

Annons

Flera generationer invånare i Österfärnebo har kämpat för att orten ska få en riktig idrottshall som ersättning för den lilla lada som skolan har till sitt förfogande i dag. I år blir hallbygget av. 12 miljoner kronor finns det att bygga för sedan kommunen missat ett bidrag från Göranssonska stiftelserna med 4 miljoner kronor enligt ett löfte som gick ut förra året.

Det formella uppdraget om att sätta igång att bygga får tekniska kontoret av politikerna i kultur- och fritidsnämnden vid ett sammanträde den 10 februari då de också ta ställning till hur stor hallen ska bli.

Pengarna som är undanstoppade för investeringen räcker förmodligen till en fullstor hall på 44 x 22 meter, vilket är högsta tillåtna mått för en innebandyplan enligt Svenska innebandyförbundets tävlingsbestämmelser.

Men för att sänka driftkostnaderna föreslår kultur- och fritidsnämndens ordförandeberedning att det ska byggas en mindre hall med exempelvis måtten 32 x 12 meter.

Österfärnebo får

en mindre hall

Mer läsning

Annons