Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Påkörde 41-årige Sandvikenbon minns ingenting

Den påkörde 41-åringen som polisen misstänker utsattes för ett mordförsök på Dalagatan i Sandviken i juli minns inte vad som hände. Det framgår av de förhör som polisen har hållit med honom sedan han vaknat upp ur sin medvetslöshet.

– Han har en minneslucka, säger åklagaren Birgitta Fernlund.

Annons

41-åringens 31-åriga exsambo och hennes nuvarande pojkvän som har suttit häktade i flera veckor misstänkta för mordförsöket släpptes i fredags plötsligt ur häktet, trots att åklagaren hade rätt att hålla dem frihetsberövade minst en vecka till.

Åklagaren Birgitta Fernlund vill inte uppge motivet till beslutet att släppa dem.

– Men misstankarna mot dom kvarstår och förundersökningen fortsätter, säger hon.

Det var på måndagskvällen 13 juli som 41-åringen på Dalagatan blev påkörd av en bil så illa att han förlorade medvetandet. Efter det låg han nedsövd på sjukhus i flera veckor under tiden som hans skallskada behandlades. Nu är han dock enligt uppgift utskriven från sjukhuset.

Polisens förhoppningar om att 41-åringens uppgifter skulle kunna ge en bättre bild av vad som egentligen hände på Dalagatan verkar nu alltså ha grusats. Enligt åklagaren har förhören med honom inte bidragit till att föra utredningen framåt.

41-åringen låg i en vårdnadstvist med sin exsambo. Han har flera gånger dömts för misshandel av henne och har efter separationen i omgångar haft besöksförbud hos henne, som han ett par gånger har överträtt.

Exsambon erkände när hon greps att det var hon som körde bilen, men nekade till att påkörningen var ett avsiktligt sätt att skada, eller mörda honom.

En halvtimme före påkörningen hade 41-åringen larmat polisen om att han nästan blivit påkörd av en motorcykel förde av exsambons nye pojkvän.

Denne höll sig länge undan från polisen, men även han greps och häktades så småningom misstänkt även han för mordförsöket.

Mer läsning

Annons