Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Pappa anmäler Praktiska till Skolinspektionen

Eleven hade blivit antagen till Sandvikens praktiska gymnasium. Men första skoldagen fick hon reda på att hon skulle gå i Falun i stället – där utbildningen inte ens fanns.
Nu har hennes pappa gjort en anmälan till Skolinspektionen.

Annons

Eleven hade sökt Sandvikens Praktiska gymnasiums hantverksprogram med inriktning mot textil. I somras fick hon besked om att hon kommit in.

När pappan ringde till kommunens intagningskontor fick han dock veta att utbildningen bara hade två sökande och att den andra tackat ja till en annan utbildning.

Hela sommaren försökte han utan resultat få kontakt med skolan för att få veta hur de tänkte bedriva utbildningen med bara en elev.

Höstterminens första dag åkte eleven till skolan i Högbo där hon fick veta att hon skulle läsa alla karaktärsämnen på Faluns praktiska i stället eftersom hon var den enda eleven på hantverksprogrammet.

Men när hon och pappan gjorde ett studiebesök i Falun visade det sig att skolan visserligen hade ett hantverksprogram, men ingen textil inriktning.

Dessutom hade man inga förstaårselever så skolan erbjöd henne att hoppa in i årskurs 2 i stället och antingen tenta av ettan eller läsa om årskurs 3 efter två år.

Nu vill pappan att Skolinspektionen granskar ärendet.

I dag studerar eleven vid en skola i Gävle i stället.

Mer läsning

Annons