Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Pappan anhållen

Den 27-åriga pappan som i torsdags under hot tog sitt barn med sig från dagis i Sandviken är anhållen misstänkt för människorov. Polisen ska nu också utreda nya uppgifter om att 27-åringen tidigare på något sätt har hotat mamman.

– Men ännu har inga nya förhör hållits med honom, säger åklagaren Peter Helsing.

Annons

Den tvååriga flickans föräldrar har haft en vårdnadstvist om barnet. Mamman fick hela vårdnaden och pappan en viss umgängesrätt. Han hade dock inget umgänge inplanerat i torsdags när han försökte hämta barnet och dagispersonalen vägrade att lämna barnet till honom. Lite senare kom han tillbaka med en kniv som han hotade en i personalen med för att få med sig barnet.

Lite mer än ett dygn senare hade polisen i Gävle och Stockholm i samarbete hittat flickan hos släktingar till 27-åringen i Rinkeby. En halvtimme senare greps den efterspanade pappan på samma plats.

Flickan var oskadad och transporterades med socialtjänstens hjälp tillbaka till mamman i Sandviken.

Enligt uppgift från polisen var 27-åringen i de första förhören inte villig att kommentera händelsen. Under lördagen hölls inga nya förhör. Transporten av honom från Stockholm till Gävle har dröjt, och sker inte förrän sent på lördagen eller tidigt på söndagen.

– Vi planerar att förhöra honom under söndagseftermiddagen och först efter det tar jag ställning till frågan om han ska begäras häktad, säger åklagaren Peter Helsing.

En häktningsförhandling kan i så fall äga rum under måndagen.

27-åringens försvarare advokat Kaj Axlund väntar också in söndagens förhör, och vill innan dess inte kommentera fallet.

Efter torsdagens dramatiska händelse i Sandviken har det kommit uppgifter till polisen om att pappan även tidigare ska ha uttalat hotelser mot mamman.

Enligt åklagaren Peter Helsing finns det dock inga polisanmälningar om det tidigare.

Mer läsning

Annons