Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Parkbadet tar entré även om du inte badar

/

Parkbadets policy är tydlig – alla som besöker badhuset måste betala inträde.

– Vi har bara en påse pengar att hushålla med och då måste vi ta betalt för alla entréer, säger Parkbadets badchef Kari Tryde.

På Fjärran Höjder får däremot ledsagare, personliga assistenter och föräldrar till simskolebarn gå in gratis.

Annons

Arbetarbladet berättade i går om Hoforsklubben Sim77:s träningsproblem. Medan den egna simhallen renoveras ville föreningen hyra en bana av Parkbadet för att de yngsta skulle ha någonstans att träna.

Men när klubben skulle få betala både banhyra och entréavgifter för barn, föräldrar och ledare insåg föreningen att det blev för dyrt.

Alla ska betala inträde

– Vår policy är att alla som går in ska betala en entréavgift. Vi får en påse pengar av kommunen och om vi inte ska ta betalt för entréer måste vi få mer pengar från kommunen för att gå runt, säger badhuschefen Kari Tryde och fortsätter,

– Vi erbjöd Sim77 en rabatt på 20 procent och det är mer än både Sandvikens kommun och företagen här i kommunen får.

När Sandvikens Sim och Hoppklubb tränar på Parkbadet betalar de en banhyra, men inga entréavgifter.

Har inget bättre erbjudande

– Eftersom Parkbadet är en kommunal anläggning som ska vara för våra invånare har vi den överenskommelsen med vår egen förening, men när det kommer föreningar utifrån har vi ingen möjlighet att ge dem ett bättre erbjudande än vad Sim 77 fick.

– Sandvikens Sim och Hoppklubb fick träna hos oss i Hofors och bara betala banhyra när Parkbadet renoverades, varför kan vi inte få samma överenskommelse?, undrar Sim77:s ordförande Leif Bång.

– Det är en uppgörelse mellan klubbarna som vi på Parkbadet inte har något att göra, och tyvärr kan jag inte besluta om det. Vår policy är att alla som besöker Parkbadet måste betala inträde, säger Tryde.

Annat på Fjärran Höjder

På Fjärran Höjder har man en annan inställning.

– Jag tycker att det är viktigt att vi kan samarbeta. För mig känns det fullständigt omöjligt att ta ut både banhyra och entréavgifter för en simförening som ska träna, säger Fjärran Höjders badchef Bernt Jonsson.

Att liksom Parkbadet låta föräldrar som följer med barn på simskola, ledsagare och personliga assistenter betala inträde är heller inget Fjärran Höjder anammat.

– Föräldrar får förstås följa med utan att betala, men av hygieniska skäl ser vi helst att de sitter i foajén där de har översikt. För personliga assistenter eller ledsagare räcker ett intyg för att de ska få gå in utan att betala, berättar han.

Mer läsning

Annons