Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Peab bygger kedjehus i centrum

Byggföretaget Peab planerar att bygga kedjehus i Sandvikens centrum. Företaget har skaffat sig option på mark i det nya bostadsområdet på Kanalgränd.
– Läget är perfekt och vi bedömer att det finns behov av bostäder, säger arbetschefen Mikael Fredriksson.

Annons

Under ett år framåt har Peab förtur på att få köpa ett markområde på Kanalgränd där Sandvikenhus nyligen byggt 54 bostäder i en första etapp som snart följs av en andra etapp med ytterligare 50 lägenheter.

Peab planerar att haka på Sandvikenhus satsning genom att bygga 10–15 kedjehus i samma kvarter för försäljning till privatpersoner. Husen blir 100–120 kvadratmeter stora med en liten gräsmatta och med utrymme för egen parkeringsplats.

– Just nu håller vi på att ta fram en hustyp med en intressant planlösning. Efter sommaren räknar vi med att kunna gå ut och presentera ett material med kostnadskalkyler. När vi har tillräckligt många intresserade börjar vi bygga första etappen, säger Mikael Fredriksson.

Det är framför allt det attraktiva läget i centrum som gjort Peab intresserad av att satsa på nya bostäder i Sandviken.

Hos företaget ser man den ekonomiska krisen i världen och storvarslen i Sandviken som ett kortsiktigt problem.

– Vi tror att det finns behov av nya bostäder med centralt läge. Det går inte att grotta ned sig bara för att vi just nu har en ekonomisk kris, säger Mikael Fredriksson.

Mer läsning

Annons