Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Pensionärer känner sig trängda av skolelever

Pensionärerna känner sig undanträngda när gymnasieungdomarna nu flyttar in permanent på Parkbadet med sin idrottsundervisning.

– De stökar till och väsnas i lokaler där det redan är alldeles för trångt, säger Ove Johansson i kommunens pensionärsråd.

– Det är tråkigt att vi får klagomål nu när vi gör någonting bra för ungdomarna, tycker Ulf Gillström, kultur- och fritidsnämndens ordförande.

Annons

Som Arbetarbladet berättade för ett par veckor har gymnasieskolan tecknat ett avtal med Parkbadet som innebär att eleverna kan använda bassänger, gym och andra träningslokaler både på lektionstid och håltimmar.

Avtalet, delvis föranlett av att gymnasiet efter sammanslagningen av skolorna till ett campus fått lokalbrist för idrottsundervisningen, har beskrivits som en stor och viktig kommunal friskvårdssatsning för ungdomar.

Men nu protesterar pensionärerna genom Ove Johansson, ordförande i Kommunalpensionärerna och ledamot i pensionärsrådet.

– Jag har fått mycket starka reaktioner från pensionärer och övriga kommuninvånare, säger han.

Enligt Ove Johansson blir det för trångt i bassänger och på gymmet när skolan flyttar in i Parkbadet. Det är hans och andra pensionärers erfarenhet efter det försök som gjordes i våras med idrottslektioner i lokalerna.

– Det är många pensionärer som håller sig pigga och friska genom att bada eller träna på Parkbadet. Men redan nu är det trångt och vi vet att ungdomarna som kommer dit stökar till och väsnas. Är det meningen att vi pensionärer nu ska söka oss till privata gym? Varför använder inte skolan i stället Göransson Arena, Hammarhallen eller Jernvallens gym?

Enligt Ulf Gillström, S, har pensionärerna fel i sin kritik. Åtminstone ger de senaste två veckornas besöksstatistik inget belägg för att unga tränger ut äldre. Antalet besökare på Parkbadets gym har i genomsnitt varit 91 personer per dag varav endast 7,5 med någon form av ungdomskort.

– Det är bara att beklaga att vi får klagomål när vi gör något bra för ungdomarna. Det känns tråkigt.

På en punkt håller dock Ulf Gillström med de klagande pensionärerna: Parkbadsgymmet är för litet och för trångt.

– Men just nu har vi inga pengar att bygga ut för och det finns heller inget utrymme inom Parkbadet att bygga på.

Mer läsning

Annons