Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Pensionat startas vid omstritt behandlingshem

Ett pensionat ska startas på samma gård som det omstridda behandlingshemmet i Kungsgården. – Men det är två separata företag, poängterar Jan Myrén, delägare i båda rörelserna.

Annons

Företaget Docares behandlingshem i gamla Kungsgårdens sjukhems lokaler i Backberg har kritiserats starkt av grannar i byn som anser att verksamheten är olämplig och att den inte sköts enligt lagstiftningen.

Den myndighetstillsyn som gjorts har dock inte resulterat i några anmärkningar.

Nu har ett nybildat handelsbolag sökt tillstånd för att starta en hotell- och pensionatsrörelse med totalt 26 bäddar inom området. Bakom handelsbolaget står en företagare inom fastighetsbranschen från Lindeberg tillsammans med Jan Myrén, som ingår i familjeföretaget som driver Docare behandlingshem.

Enligt Myrén är det inte aktuellt att byta inriktning på verksamheten vid det gamla sjukhemmet.

– Nej, de här båda rörelserna har ingenting med varandra att göra. Pensionatet ska jag driva tillsammans med en gammal kompis i en separat fastighet med separat ägare.

* Blir behandlingshem och pensionat en bra kombination?

– Ja, det blir absolut inga bekymmer. Jag vet att det finns en massa fördomar mot de människor som kommer till oss för att få behandling. Men det är personer som absolut inte stör någon.

1 augusti öppnas pensionatet med tio rum och 26 bäddar i två våningsplan. Pensionatet ska drivas i ett hus som tidigare använts som personalbostad och som övernattningshus för anhöriga till boende på det gamla sjukhemmet.

– De marknadsundersökningar som vi gjort visar att det finns ett mycket stort behov. Industrierna runt omkring oss behöver övernattningsrum för gästarbetare och konsulter och idrottsföreningarna har behov av logi, säger Jan Myrén.

Mer läsning

Annons