Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Person på valsedel vill inte företräda SD

Sverigedemokraternas tredje stol i Sandvikens kommunfullmäktige ser ut att förbli tom. Den enda personen som fått sitt namn nedskrivet för hand på en valsedel säger att han blivit utsatt för ett skämt och att han inte står till förfogande.

Annons

Redan dagen efter valet stod det klart att två av de fyra kandidaterna på Sverigedemokraternas lista inte stod till förfogande. Listettan Kent Karlsson hade ångrat sig och tvåan Linda Andersson hade flyttat.

Står inte till förfogande

Från SD:s sida har man hoppats på att kunna undvika en tom stol genom att fånga upp personer som fått sina namn nedskrivna för hand på partiets icke skyddade valsedlar.

Men beskedet från länsstyrelsens rösträkning är att det bara finns en enda person som blivit valbar på det sättet utöver de två kvarvarande officiella SD-kandidaterna. Och den personen säger till Arbetarbladet att han inte står till förfogande.

– Jag står långt ifrån Sverigedemokraternas åsikter och har inget intresse av att företräda dem i kommunfullmäktige.

Mannen tror att han blivit utsatt för ett skämt efter en diskussion på sin arbetsplats om invandringspolitik där han argumenterat emot SD:s linje. Mats Jonsson

Mer läsning

Annons