Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Personalbrist stängde Parkbadet

Parkbadet tvingades i förra veckan stänga igen av säkerhetsskäl. Orsaken var att det inte gick att få tag på tillräckligt många badvakter med formell behörighet sedan flera ordinarie anställda blivit sjuka eller tagit tjänstledigt.

Annons

Besvikna badgäster fick i torsdags eftermiddag lov att vända i dörren sedan Parkbadet stängt ett par timmar för tidigt utan att i förväg informera på exempelvis hemsidan. Något som i efterhand gentemot kunderna förklarats som ett fall av ”force majeure”, en nödsituation som inte kunde förutses.

– Vi hade helt enkelt inte tillräckligt många godkända badvakter. Med tanke på badgästernas säkerhet var vi tvingade att stänga igen. Något liknande har aldrig tidigare inträffat såvitt jag känner till, säger Eva Östermark.

Hon beskriver situationen i torsdags som extrem med flera tjänstledigheter i kombination med sjukskrivingar.

– Vi kan inte heller låta de övriga badvakterna jobba hur långa skift som helst. Det finns en lag som reglerar arbetstiden. Dessutom är det här ett jobb där det gäller att hela tiden vara pigg och alert i en jobbig miljö.

Eftersom Parkbadet dragit ned på öppethållandet under sommaren med bland annat helgstängning är det, enligt Eva Östermark, ingen risk för att personalen inte ska räcka till framöver.

– Det här var en extraordinär händelse, säger hon.

Mer läsning

Annons