Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Personalen har tröttnat på chefskarusellen

Personalen på Ovansjögården står inför sitt femte chefsbyte på nio år. Det är för mycket menar 42 anställda i ett brev till kommunen.
Nu vill de själva kunna påverka vem som tar över chefsjobbet.

Annons

Sedan 1999 har Ovansjögården bytt chef fyra gånger och nu väntar ett femte chefsbyte. Det är alldeles för många byten skriver personalen i ett brev med 42 underskrifter till Olle Westling, socialchef, och Maria Lindkvist, samordnare inom äldreomsorgen.

– Alla chefsbyten skapar oro i arbetsgruppen. Varje chef har en ny filosofi och drar igång saker. När en ny chef tar över får vi börja från början igen, säger undersköterskan Jessica Broman.

Nu vill personalen att kommunen tar hänsyn till deras situation och låter administratören Catharina Holmström ta över chefsjobbet, eftersom hon är insatt i verksamheten och redan i dag fungerar lite som en chef på Ovansjögården.

– Det är ju så mycket som händer med besparingar och förändringar, då kan vi väl i alla fall få ha en chef som vi trivs med och känner förtroende för. Catharina har kompetensen också, säger Jessica Broman.

Än har personalen inte fått något svar på brevet och Maria Lindkvist kan inte säga om man kommer att ta hänsyn till personalens känslor gällande chefsbytet.

– All chefsrekrytering sker i en dialog med personalens fackliga organisationer. Sedan är brevet hedervärt för Catharina, vart hon än hamnar i sin framtida yrkesroll, säger Maria Lindkvist.

Mer läsning

Annons