Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Pistolen i Sandviken var leksak

Annons

För några dagar sedan kom samtalet till polisen att ett pistolliknande föremål hittats i Björksätra, Sandviken. När Arbetarbladet då pratade med polisen, sade presstalesmannen Mikael Hedström att inget föremål ännu var hittat och att ett skjutvapen kunde vara på vift.

Nu kan Mikael Hedström berätta att det hela rörde sig om en knallpulverpistol.

– Först hittade vi ingenting men lite senare tog vi kontakt med kvinnan som hittat det pistolliknande föremålet och hon berättade att en kompis till henne varit på plats och tagit hand om föremålet, som enligt honom är en knallpulverpistol.

– Vi kom överrens med honom att han skulle lämna in den på hittegods, men jag vet inte om han gjort det än eller inte.

Enligt en kvinna som kontaktat Arbetarbladet och påstår sig vara den som kontaktat polisen tog det upp till två timmar innan en polispatrull fanns på platsen.

Är inte det lite väl lång tid om det skulle ha rörts sig om ett riktigt skjutvapen i ett område där det bor barnfamiljer?

– Allt är i förhållande till vilka andra händelser som pågår. Jag vet inte vad som hände just då i övrigt, men vakthavande tog väl beslutet att något annat var viktigare, säger Mikael Hedström.

– Men vi hade kunnat be henne att titta nogare på föremålet och haft en bättre dialog med henne för att avgöra om det rörde sig om en riktig pistol eller inte innan vi kunde komma till platsen.

Mer läsning

Annons