Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Polisen dyker åter efter Kjelle Blues

Polisen dyker åter efter försvunne Kjelle Blues.
Efter att ha letat förgäves i vattnet vid Gavelhyttan söker man nu på andra ställen i Storsjön.

Annons

Under onsdagen var polisens tekniker åter ute på Storsjöns vatten på jakt efter den försvunne Kjell-Ove ”Kjelle Blues” Andersson, som man misstänker har dumpats i vattnet.

Tidigare i somras hade polisen minst fyra likhundar på plats vid olika tillfällen som alla markerade att det fanns lik eller kroppsdelar i vattnet några hundra meter ut från Gavelhytteåns mynning. I flera dagar i olika omgångar sökte man i vattnet med hjälp av utrustning och personal från Kustbevakningen utan resultat.

I sommar har arbetet legat nere men nu har man åter börjat dyka.

– Vi har hela tiden sagt att vi har flera olika områden som vi vill söka av. Det arbetet fortsätter nu, säger kriminalinspektör Christer Lööf, som inte vill berätta närmare vilka platser det handlar om eller hur många.

– Nej, det vill vi ha för oss själva, säger han.

Det vad vid midsommar förra året som Kjell-Ove Andersson senast sågs i livet. Sedan dess har polisen förhört ett stort antal människor och fått in en mängd tips. Det var ett tips som gjorde att polisen tog likhundarna till viken i Gavelhyttan.

Två män har suttit anhållna misstänkta för människorov. Först en 32-åring i ett tidigt skede och i vintras satt en 46-årig Sandvikenbo anhållen i ett par dagar men släpptes. Polisen har också vädjat om tips i Efterlyst på TV3.

Mer läsning

Annons