Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Polisen som ska cykla upp på Kebnekaise

/
  • 30 nätter i tält. Marcus Lindström har redan slagit läger i trädgården för att börja vänja sig vid campinglivet. 30 nätter i tält räknar han med att det blir under cykelfärden till Kebnekaise.

När många andra ägnar semestern åt att slappa och mysa sätter sig polisen Marcus Lindström från Sandviken på cykeln och trampar till Kebnekaise. Sedan bär han cykeln upp på toppen.
– Jag vill väl bevisa något för mig själv, förklarar han.

Annons

Marcus Lindström har redan slagit upp ett tältläger i trädgården för att förbereda sig inför resan som startar 13 maj.

30 tältnätter räknar han med att det blir innan han når målet: toppen på Sveriges högsta berg.

Tanken har funnits där länge, inspirerad av idolen Göran Kropp som cyklade till Mount Everest, besteg berget utan syrgas och trampade hem igen. Nu börjar de fyra barnen bli så pass stora att det är möjligt att vara ifrån familjen en längre period. För drygt en månad sedan körde projektet igång på allvar och han har blivit sponsrad med utrustning av lokala handlare.

– Det ska bli roligt. Den stora prövningen blir nog det psykiska, att klara av ensamheten. Det fysiska är jag inte så bekymrad över, säger Marcus Lindström som sedan i mars fått några dagliga mil i benen när han cyklat fram och tillbaka till jobbet i Gävle.

Med den rutt som han har lagt upp är det 124 mil till Nikka- luokta vilket innebär dagsetapper på drygt tio mil. Han räknar med att det sedan tar fyra dagar att bestiga Kebnekaise. Men planeringen bygger på att han inte blir sjuk.

Syftet med äventyret är att göra någon form av personlig resa och testa sin förmåga. Marcus Lindström vill även visa andra att det går att klara av saker med rätt inställning. Man behöver inte vara värstingtränad eller ha dyraste utrustningen.

– Jag vill också pusha lite för den svenska naturen. Vi har extremt fin natur som kan bli lite bortglömd ibland.

Inom familjen är känslorna blandade över att han ägnar hela semestern åt att cykla.

– Barnen tycker att det är roligt men sambon knorrar lite ibland.

Kollegor och vänner har trott att han skämtat när han berättat om planerna, skojfrisk som han är. Han triggas av förväntningarna på honom.

– Ju större krav desto roligare blir det, förklarar Marcus Lindström som gärna vill bevisa att de som tvivlar har fel.

Resan ska hela tiden gå att följa via bloggen www.bigglesaventyr.se som han tänker uppdatera fortlöpande. Ett visst tidskrav finns det, senast 15 juni måste Marcus Lindström vara tillbaka för då börjar han jobba igen.

Mer läsning

Annons