Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Polishunden Mina hittade dement kvinna i skogen

/

På Gävleborgspolisens Facebooksida hyllas nu hunden Mina som hittade en äldre kvinna som försvann in i skogen i Högbo under onsdagen. Polishunden kallades in från Uppsala som hjälpte till att hitta kvinnan.

Annons

– Så bra jobbat av er alla inblandade, ni är fantastiska, skriver en person i kommentarsfältet till polisens Facebookinlägg.

Det är polisen Anna som skrivit inlägget som nu hyllas på sociala medier. Hon och hunden Mina kallades till Högbo för att hjälpa till i sökandet efter kvinnan.

Kvinnan är 76 år gammal och lider av demens. Hon lämnade sitt hem i Högbo och familjen kontaktade tillslut polisen efter att hon inte kommit hem efter ett tag.

Polisen Anna och hennes hund Mina, som egentligen heter N'Verdani De Sol Casa, kallades in från Uppsala, och Mina gjorde bra ifrån sig.

– Vi började bli lite trötta, slitna och lätt frustrerade när skospåren vi följde försvann gång på gång. Men varje gång så kunde vi, efter att ha letat runt i terrängen, hitta dem igen. Skospåren försvann för att marken inte var helt snötäckt, skriver Anna i inlägget och fortsätter:

– Vilja och envishet lönar sig, vi tänkte inte sluta leta innan vi hittat kvinnan. Och känslan när vi hör att någon svarar när vi skriker kvinnans namn rätt ut i skogen, den är helt obeskrivlig. För då vet vi att kvinnan vi letar efter lever och vi hör att hon är nära oss!!

Kvinnan fördes med helikopter till sjukhus för vård efter att polisen hittade henne då hon var kraftigt nedkyld och medtagen.

Mer läsning

Annons