Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Praktik i fler länder ska locka restaurangelever

Möjligheten att på plats få laga irländsk stuvning och belgisk köttgryta med nötkött marinerat i mörkt öl ska locka fler att välja restaurangprogrammet i Sandviken.

Nu satsar Bessemerskolan på att erbjuda kockeleverna utlandspraktik i sju länder.

Annons

Restaurangeleverna i Sandviken har i flera år kunnat göra sin femveckorspraktik (APL) på utländska restauranger i Frankrike, Portugal och Spanien.

Genom stöd från ett EU-program har utlandspraktiken genomförts utan kostnader för vare sig kommun eller elever.

Nu har Bessemerskolan blivit certifierad inom programmet och fått pengar för ytterligare fyra år. Och nu kan eleverna få utlandspraktik i ännu fler länder.

Under ett internationellt seminarium i Belgien tidigare i november knöt lärarna Daniel Lind och Mikael Thyberg från restaurang- och livsmedelsprogrammet kontakter med samarbetspartners i Tyskland, Belgien, England och Irland.

Detta är en medveten satsning för att kunna ge programmet en internationell profil som kan locka elever.

– Vi är ensamma om det här i regionen och det känns jättekul att ge eleverna möjlighet till praktik på utländska prestigerestauranger. Vi har märkt på tidigare elever att de verkligen växt av det, säger Daniel Lind.

Mer läsning

Annons