Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Prat om it samlade företagare i Sandbacka Park

/
  • Drygt 100 personer pratade om it i Sandbacka Park. Här ses Johanna Esplund, Find it, Helena Torstensson, vd i Processprodukter i Söderhamn, Åsa Claesson, Acreo Fiber Optic Center i Hudiksvall, Peter Fredholm, konsult, Ulrika Malmkvist, Find it, och Marie Jonsson, it-manager på Sandvik Materials Technology.

Flera exempel på hur man kan utveckla it inom industrin diskuterades vid ett seminarium på Sandbacka Park i Sandviken under onsdagen och torsdagen.

Annons

– Även om organisationerna ser ut på olika sätt så är grundfrågorna lika, sa Marie Jonsson, ansvarig för it-stödet för produktionen inom Sandvik Materials Technology.

Hon var en av drygt 100 personer som deltog under de två dagarna.

Själv pratade hon speciellt om hur it-lösningar kan medverka till bättre stålkvalitéer och effektivare produktion.

– Vi vill tona ner it-systemen och i stället betona verksamhetsstödet som en del av produktionen, sa hon vid en kort presskonferens.

Oavsett om det handlar om processer i stålverket eller truckhantering så får det inte bli stopp.

– Systemen ska funka hela tiden samtidigt som de är användarvänliga, sa Marie Jonsson.

Helena Torstensson, småföretagare från Söderhamn, höll föredrag om hur affärssystemet kan användas för att ta hand om kunderna bättre.

– Såna här träffar ger också affärer, sa hon.

Seminariedagarna i Sandbacka Park ordnades av Find it, ett projekt som startades 2008 och som syftar till att stärka banden mellan större och mindre industriföretag i regionen och att de med hjälp av it ska bli mer konkurrenskraftiga.

Mer läsning

Annons