Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Prost sålde ost – här är Sandvikens nya kyrkoherde

På torsdagen besökte Sandvikens nya kyrkoherde, Jan-Anders "Julle" Jansson, Ica Maxi i Sandviken för att, genom försäljning, samla in pengar till biståndsarbete.
Vad den nye prästen sålde?
Prästost, givetvis.

Annons

Jan-Anders Jansson har tidigare jobbat i 23 år som kyrkoherde för Maria församling i Gävle. Nu är dock Gävle utbytt mot Sandviken, där han sedan tre veckor tillbaka arbetar som kyrkoherde.

– Det känns jätterolig och jättespännande, säger Jan-Anders.

Som Kyrkoherde är han ledare för sin församling och chef för personalen.

Har du några tankar på hur du vill arbeta som Kyrkoherde i Sandviken?

– Jag har många tankar men jag ska börja med att lyssna in och se vad som händer. Även om jag varit kyrkoherde länge så är det här en ny församling och man kanske inte ska börja med att ändra allting den första veckan, säger han.

Jan-Anders menar att en av de mest spännande delarna med att börja i en ny församling är att träffa alla nya församlingsmedlemmar.

– För min del så är det nya människor hela vägen och det ska bli spännande att få lära känna alla nya människor.

Under torsdagen gjorde "Julle" ett besök på Ica Maxi i Sandviken, dels för att träffa människorna i staden men också för att samla i pengar till Svenska Kyrkans biståndsarbete.

– 30 procent av försäljningen går till det internationella projektet "Maträtten" som ska bistå med mat och hjälpa folk att odla egen mat, säger Jan-Anders.

Hur går försäljningen?

– Det går bra Jag tycker att vi säljer ost mest hela tiden, säger han.

Mer läsning