Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Rädda Barnen öppnar ny klädkiosk i Sandvikens fattigaste stadsdel

/
  • Agneta Söderlund på Rädda Barnen öppnar en ny klädkiosk i Norrsätra där behövande familjer kan hämta saker till sina barn. På tisdag eftermiddagar kommer det vara öppet för både inlämning och utdelning.

Enligt en kartläggning som Rädda Barnen gjort är Norrsätra Sandvikens fattigaste stadsdel. Nu öppnar organisationen en klädkiosk för att behövande föräldrar ska få hjälp.

Annons

Rädda Barnens verksamhet går under namnet Returen. Det finns redan en på Nya Bruket och i början av februari öppnar alltså en till, den här gången i den nedlagda närbutiken på Tallbacksvägen.

– Det blev trångt i våra gamla lokaler och när vi i vår inventering såg att Norrsätra var det fattigaste området tänkte vi att vi öppnar här. Först hade vi tänkt stänga på Nya Bruket, men nu har vi bestämt att behålla båda verksamheterna, säger Agneta Söderlund.

Med hjälp av inredning från Arbetarbladets gamla lokaler på Hyttgatan och sponsring från ett annat privat företag har de nya lokalerna kunnat iordningsställas.

– Nu behöver vi bara fylla på med saker. Vi kommer ha öppet för inlämning av saker tisdag, onsdag och torsdag nästa vecka mellan klockan 10 och 15. Vi tar emot både inne- och ytterkläder till barn och leksaker. Men inga vuxensaker, säger Agneta Söderlund.

Alla behövande familjer kan efter den 9 februari sedan gå och gratis hämta, en kasse per familj, med saker de behöver.

– Vi begränsar det till en påse så att fler kan få hjälp.

Mer läsning

Annons