Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Rasmus sång lyste upp i mörkret

/
  • SPARAR PÅ STRÖMMEN. Git Sandberg, i arrangerande ABF, tände grillen. Så lite el som möjligt skulle förbrukas.
  • NATURLIGT. Marika Andersson och dottern Ling såg fram emot en helt akustisk konsert.
  • KONSERT FÖR MILJÖN. Rasmus Lindström, 15, från Gävle lyste upp i mörkret på Drömfabriken genom att sjunga Malena Ernmans La Voix.Foto: Lars Wigert

En konsert i mörker utan förstärkare och mikrofon. Drömfabriken i Sandviken uppmärksammade Earth hour på sitt sätt.
– Tur att jag har stark röst, sade Rasmus Lindström, 15, från Gävle, som framförde Malena Ernmans ”La Voix” helt utan tekniska hjälpmedel.

Annons

En timme utan att elektriciteten var igång – för miljöns skull. Så såg det ut på många håll i världen mellan 20.30 och 21.30 på lördagskvällen. Sandviken var inget undantag.

Men vid Drömfabriken tyckte man att en timme var i minsta laget – och valde i stället att satsa på en fem timmar strömlös lång konsert.

– Det känns högaktuellt med Earth hour. Det som har hänt i Japan visar att det inte är en så stor jordglob, säger Git Sandberg, ABF, som arrangerade konserten tillsammans med bland andra Drömfabriken, Sandvikens kommun och Bessemerskolan.

Runt 70 personer samlades i Drömfabriken för att lyssna på konserten som framfördes i skenet av levande ljus och några solcellslampor.

– Jättekul med en akustisk konsert, tyckte Marika Andersson som tagit med sig sexåriga dottern Ling för att lyssna.

Earth hour uppmärksammades på flera håll i Gävleborg och Norduppland. Bland annat på Stortorget i Gävle med framträdanden av Hille kyrkokör och dans av elever från Vasaskolan.

Mer läsning

Annons