Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Rätt eller fel?

Var det rätt av Sandvikens kommuns socialtjänst att låta 18-åringen bo kvar hos den förre OG-ledaren?
Absolut, svarar vissa. Det är för pojkens bästa. Bravo!
Definitivt inte, säger andra. Det är helt fel att ge efter för den organiserade brottsligheten. Upprörande!

Annons

Att döma av alla kommentarer på Arbetarbladets webb engagerar den här frågan många av våra läsare. Det finns två tydliga läger där båda sidor för fram rimliga och hållbara argument.
Det går inte enkelt att svara på frågan rätt eller fel. Det är också Per Lodin, chefen för ungdomsenheten, väl medveten om. Han räknar med att få ta skit. Att få förklara sig. Kanske till och med bli JO-anmäld. Redan från början när pojken familjehemsplacerades hos 40-åringen som de då visste hade varit president i Outlaws, visste Per Lodin att beslutet var kontroversiellt. Även då fanns det omständigheter som talade för och annat som talade emot.
Svåra avvägningar? Javisst. Vinnare och förlorare, då? Vinnarna är svåra att se, förlorare är på något sätt alla parter. Till och med 18-åringen, som socialtjänsten faktiskt lyssnade på. Den fosterpappa han ser upp till svek ju honom trots allt genom att ljuga om sitt medlemskap i OG och därmed äventyrade han pojkens framtid.
Många frågar sig om det är tufft, bra och modigt eller olämpligt, omdömeslöst och en ren chansning att tro att förre OG-ledarens hem är en bra plats för 18-åringen? Som en av läsarna mycket riktigt konstaterar i sitt inlägg på webben; det kan vi få svar på i framtiden.

Mer läsning

Annons