Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Regeringsexpert blir skolchef i Sandviken

/

Göran Isberg har i många år jobbat med skolfrågor som expert på regerings- och myndighetsnivå.
Nu ska han ut i verkligheten som skolchef i Sandviken.
– En bra skolkommun som ser eleverna som världsmedborgare, säger han.

Annons

Anledningen till att den 53-årige nationalekonomen från Enköping med arbetsplats på Stockholms stads utbildningsförvaltning har så bra koll på Sandviken, är att han under sin tid på Skolverket var utlånad till utbildningsdepartementet för att jobba med IT-frågor i skolan.
– Jag kom i kontakt med Sandviken när jag jobbade med skoldatanätet. Det var en av de kommuner som jobbade ihärdigt och där man tidigt såg möjligheten att vara världsmedborgare. I Sandviken fanns det bra tankar och perspektiv. Efter det har jag haft en speciell känsla för den här kommunen. Det påverkade mig när jag sökte jobbet.


Göran Isberg har trots sin bakgrund som nationalekonom och statistiker själv stått i klassrum och undervisat. Direkt efter gymnasiet sökte han sig tillbaka till skolan för att under några år arbeta som outbildad vikarie på främst högstadiet hemma i Enköping.
– Jag var intresserad av bildning, lärande och människor, säger han.Efter utbildning och jobb på Riksrevisionsverket arbetade Göran Isberg med utbildningsfrågor som enhetschef på Skolverket, Myndigheten för skolutveckling och som inlånad expert hos regeringen i tre omgångar.


Till Sandviken kommer han närmast från en tjänst som chef för kvalitetsavdelningen på Stockholms stads utbildningsförvaltning.

– En kombination av båda skulle jag vilja säga. Jag har lärt mig vikten av att hålla budgeten, men jag kan också skapa innehåll inom de ekonomiska ramarna.

– Nej, absolut inte. Att budgetramarna förändras är de förutsättningar som vi alltid har att leva med. Det ser för övrigt likadant ut överallt i dag. Neddragningar är någonting som just nu präglar alla kommuner.Göran Isberg har skrivit på ett sexårsavtal som skolchef. Han räknar med att tillträda runt 1 augusti. Nuvarande skolchefen Barbro Berglind ska efter det att Isberg tagit över arbeta 80 procent med något som i ett pressmeddelande beskrivs som ”övergripande frågor”.

Mer läsning

Annons