Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Restaurang Torget till salu

Restaurang Torget på Hantverkarbacken är till salu. Efter 13 år känner sig Behrouz Fathali utarbetad och nu letar han efter rätt köpare.


– Jag jobbar
90
timmar i veckan år in och år ut, nu börjar det bli för mycket, säger han.

Annons

På restaurangen Torget serverar Behrouz Fathali svensk husmanskost. Fram till nyligen har han haft hela sin familj till hjälp men under hösten flyttade båda barnen söderut för att jobba och studera. Det har tagit ut sin rätt på Behrouz.

– Jag har blivit ensam på jobbet. Och jag är snart 50, jag märker att jag inte har samma kraft som tidigare.

Därför har han bestämt sig: restaurangen ska säljas. Men inte till vem som helst. Flera intressenter har redan hört av sig och fått nej.

– Det ska vara någon som är seriös, utbildad och kan svensk husmanskost. Jag har haft restaurangen i 13 år, jag vill inte lämna vidare till vem som helst. Och jag kan jobba fem–sex år till om jag inte hittar rätt köpare innan det, säger han.

I början av förra året berättade Arbetarbladet om Behrouz Fathali, som då riskerade att bli av med sitt alkoholtillstånd trots att det inte fanns några bevis för att han skattefuskat.

Han fick i slutändan behålla tillståndet. Nu betonar han att det varken ligger missnöje eller vikande siffror bakom försäljningen – tvärtom tycker han att det gått bättre och bättre de senaste åren.

– Vi har tredubblat omsättningen de senaste två åren! Men den här restaurangen är för stor för mig. Jag kanske öppnar något mindre i stället.

Mer läsning

Annons