Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ria får lokaler i centrum

Ria tvingades lämna lokalerna på Kyrkogatan, nu flyttar de in ett hus i centrum. – Nu kanske fler hittar hit, säger föreståndaren Mikael Håkansson.

Annons

Ria ställdes utan lokaler när Sandvikens församling inte ville förlänga hyreskontraktet för huset på Kyrkogatan. Men nu har Ria hittat ett hem, i augusti flyttar de in i Allhuset på Köpmangatan.

– Det kom som en chock när församlingen sa upp oss, men vi har varit positiva och nu känns allt jättebra, säger Mikael Håkansson, föreståndare.

Det nya huset ligger centralt mellan Systembolaget och Stadsparken, vilket Håkansson tror kan göra att antalet besökare ökar. Något som har både för- och nackdelar.

– Vi vill ju att folk ska komma hit, men det kan bli jobbigt att man ser hur stort behovet är, att det kanske är större än vi trott, säger han.

Verksamheten kommer att fortsätta som vanligt men planer finns på att utveckla aktiviteter för de som blivit drogfria.

Huset hyrs från kommunen och samtidigt som Ria flyttar in kommer även LP-stiftelsen att göra sig hemmastadda i lokalerna.

– Vi har samarbetat en del och nu när vi finns under samma tak kommer vi att bli tajtare, vi har ju samma målgrupp, säger Håkansson.

Sandvikens församling har beslutat att avyttra den fastighet som Ria tidigare hyrde på Kyrkogatan

Mer läsning

Annons