Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ridklubb kan bli utkastad

Nu skärper Sandvikens kommun tonen mot Storvik-Ovansjö Ridklubb (Stork) i konflikten om ridhuset i Kungsgården.
Om inte utbrytarna i Kungsgårdens Ryttarklubb släpps in i huset riskerar Stork själva att bli utkastade.
– Vi vill inte ta tillbaka anläggningen. Men sista utvägen är att häva avtalet, säger Anders Östlund (C), föreningsutskottets ordförande.

Annons

Arbetarbladet har flera gånger skrivit om konflikten mellan de båda ridklubbarna i Kungsgården. Storvik-Ovansjö Ridklubb, som hyr ridhuset av kommunen, ville först inte släppa in medlemmarna i utbrytarklubben Kungsgårdens Ryttarklubb.

Efter medling av kommunen gjordes en överenskommelse som innebar att ryttarklubben skulle få hyra halva ridhuset vissa timmar i veckan.

– Men vi har fortfarande inte kommit in i ridhuset, säger ordföranden Madeleine Hansson.

Nu har Sandvikens kommun tröttnat på att agera medlare i konflikten.

– Vi har inte ens lyckats få dem att sätta sig ned vid samma bord, säger Anders Östlund.

I en skrivelse som skickades till Stork i går ställer kommunen ultimatum: Kungsgårdens Ryttarklubb ska ha rätt att använda ridhuset två timmar på lördags- eller söndagseftermiddagar varannan vecka för det hyresbelopp som kommunen bestämmer.

Annars kopplas kommunjuristen in för att driva ärendet vidare. Något som i klartext kan innebära att avtalet mellan kommunen och Stork sägs upp.

– Vi tycker det är bra med föreningsdrift och vill egentligen inte häva avtalet. Men vi kan inte acceptera att andra föreningar utestängs från en anläggning som kommunen äger. Fungerar det inte blir sista utvägen att hyra ut till någon annan klubb eller konstellation.

Sandvikens kommun betalar via kultur- och fritidsnämnden 900 000 per år för ridanläggningen i Kungsgården. Stork får dessutom drygt 300 000 kronor i bidrag till sin ungdomsverksamhet.

– Därmed tycker vi också att vi har rätt att ställa krav, säger Anders Östlund.

Storks ordförande Tommy Eriksson säger att klubben haft en diskussion med kommunen och att det nu finns en uppgörelse.

– Jag tror det kommer att fungera bra. Men det är vi som har första tjing på tiderna och har vi tävling en lördag eller söndag kan ingen annan vara där. Men det finns väl ingen anledning att vara stelbent. Det går väl att göra förskjutningar av tiderna vid sådana tillfällen.

 

Mer läsning

Annons