Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Rullande förskola försenad

/
  • GÖRS OM. Sandvikens kommun har avbrutit köpet av mobil förskola. Upphandlingen måste göras om. Det innebär att starten försenas.

Starten av den rullande förskolan i Sandviken blir försenad. Kommunen måste nu göra om upphandlingen av förskolebussen efter en miss i upphandlingsunderlaget.

Annons

Efter något som påminner om en ny babyboom i Sandviken är behovet av fler platser inom förskolan just nu akut. En av de lösningar som planeras är inköp av en så kallad mobil förskola, en förskolebuss som hämtar upp barnen i centrum och sedan åker ut till en uppställningsplats i Högbo där det blir mycket uteaktiviteter.

Göra om

Den mobila förskolan skulle ha funnits på plats i Sandviken i december. Men nu måste kommunen göra om upphandlingen av buss samt utbildning av personalen som ska jobba med den mobila pedagogiken.

– Vi hade missat ett viktigt kriterium. Nämligen att förbehålla oss rätten att göra en besiktning av bussen, säger inköpschefen Kirsi Karlsson.

Besiktningen anses som en viktig fråga eftersom det är en begagnad buss som ska köpas. Något som innebär att priset väntas bli cirka 3 miljoner eller lägre i stället för de cirka 5 miljoner som en ny mobil förskola visat sig kosta.

Anbud från utlandet

Enligt Kirsi Karlsson var det ett tiotal företag som begärde underlag för att kunna lämna anbud. Ett par av dem kom från utlandet. Men i slutändan blev det inte så många konkurrerande bud som kommunen hade hoppats på.

– Vi är lite fundersamma varför det blev så. Det är möjligt att vi ställer frågan till dem som begärde ut underlag om varför de sedan inte lämnade anbud, säger Kirsi Karlsson.

Klar i början av 2011

Inom tre-fyra veckor räknar inköpskontoret med att göra en ny annonsering. Därefter har leverantörerna 40 dagar på sig att lämna anbud. Det innebär att den mobila förskolan kan komma igång med verksamheten tidigast någon gång i början av 2011.

Ny permanent förskola ritas det på i kvarteret med Hammarskolan och Folkets Hus. Ett privat företag är på väg att starta förskola i Högbo. Dessutom öppnas inom kort en tillfällig avdelning i Norrsätra.

Mer läsning

Annons