Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

S och C oeniga om Seebygge

Regeringspartierna Socialdemokraterna och Centern var oeniga när den infekterade frågan om bostäder i kulturhistorisk miljö i See i går behandlades i kommunstyrelsen. Men det var också oppositionspartierna. Resultatet blev ja till tre bostäder.

Annons

För fyra år sedan handlade det om att det skulle byggas ett litet villaområde insprängd i jordbruksmark och kulturhistoriskt värdefull miljö i See by i Kungsgården. Men efter mycket stridigheter har projektet krympt till en plan för bara tre hustomter.

Eftersom frågan blivit så kontroversiell ska avgörandet ändå ske i kommunfullmäktige i stället för, som brukligt, i bygg- och miljönämnden.

När kommunstyrelsen i går behandlade ärendet upphörde alla normala partisamarbeten att gälla. Socialdemokraterna sade ja till planen medan Centern sade nej. Stöd för ja-linjen fick Socialdemokraterna i stället av Folkpartiet, Vänsterpartiet och Ny ordning.

Röstade emot hustomterna gjorde, förutom Centern, också Moderaterna, Kristdemokraterna och Miljöpartiet.

In i det sista har det tydligen förekommit påtryckningar på politikerna. På sammanträdet i går antyddes det att enskilda tjänstemän från länsstyrelsen försökt påverka vissa politiker att rösta på ett speciellt sätt och att man från kommunledningens sida till sist tvingats vända sig direkt till landshövdingen Barbro Holmberg för att få slut på övertalningarna.

Mer läsning

Annons