Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Så vill (V) spara

/

Vänsterpartiet vill inte återbesätta den vakanta tjänsten som bygg- och miljöchef.

I stället vill partiet se att kommunens tekniske chef ska leda bygg- och miljöförvaltningen.

– Det skulle vara effektivare och spara pengar, säger Owe Hellberg (V).

Annons

Underhållet av flera av kommunens egna fastigheter är ordentligt eftersatt. I Åmot har barn, föräldrar och förskolepersonal väntat på nya lokaler i många år. Även de centrala skolorna Rabo och Gäveränge är i dåligt skick. Perslundaskolans rust har skjutits på obestämd framtid.

– Inspektionsrundor och personal- och föräldrasynpunkter visar att vi behöver lägga mer pengar på underhåll. Den miljon vi lägger i dag räcker inte, vi skulle behöva lägga omkring 3–4 miljoner kronor, säger Owe Hellberg (V), som lämnat in en motion om att slå samman tjänsterna som teknisk chef och bygg- och miljöchef.

I dag ligger fastighetsförvaltningen och en rad andra tekniska frågor, som vattenförsörjning och trafikfrågor, under kommunstyrelsen. Hellberg tror att en flytt till bygg- och miljönämnden skulle ge en besparing på 700 000– 800 000 kronor per år.

– I kommunstyrelsen borde vi prata om visioner och övergripande frågor, i stället lägger vi i dag mycket tid på detaljfrågor som till exempel parkeringstillstånd, säger Hellberg.

Mer läsning

Annons