Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Sagt om kulturbygget

Annons

Mikael Reijer, teknisk chef

– Jag är uppväxt i en bandyfamilj där det enda vi sjöng var ”ja må du leva”. Kulturskolan gav mig möjligheten att hitta kulturintresset och glöden. I alla år har vi levt i en miljö som varit för trång och med en pengapung som varit för liten. Det här blir ett häftigt bygge för alla kulturskolekids.

(Elina Ahlander, artist, musiklärare och snart egen kulturföretagare som underhöll på presskonferensen och berättade om vad kulturskolan betytt just för henne).

– När vi gör en sådan här satsning ska vi utveckla och inte avveckla. Det är klart att inte alla pengarna ska gå till hyra.

(Kommunalrådet Monica Jacobsson (S) som svar på frågan om kulturskolan får ekonomisk kompensation för sin höjda hyra så att man kan behålla lärarna och ha en bra verksamhet trots hyreshöjningen efter 54-miljonersbygget.)

– Här kan det bli lokaler för upplevelseindustrin. I den här miljön kan vi få en typ av företag med inriktning på kultur som vi saknar i dag. Mot Barrsätragatan räknar jag med att det blir förskola. Även den med inriktning på kultur.

(Tekniske chefen Mikael Reijer om hur de delar av Hammarkvarteret där det inte blir kulturskola ska användas i framtiden).

– Jag är jättenöjd. Äntligen får vi riktigt bra lokaler.

(Kajetan Mazurkiewicz, teaterelev som visade runt i huset där nya kulturskolan ska byggas.)

– Ett förslag som ger stora synergier och möjligheter till samarbete när det gäller bland annat teknik och personal. Jag är mycket nöjd med den här lösningen.

(Håkan Bengtsson, chef för Folkets Hus som påverkas betydligt mindre av kulturbygget än vad som från början var meningen.)

– Jag inser att budgeten inte är obegränsad. Men de har lyssnat på oss och tagit hänsyn till våra önskemål.

Mer läsning

Annons