Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

”Saik död som elitförening inom två år”

/
  • Den pressade Saik-ordföranden Lars-Olof Skoog ställer upp för omval vid årsmötet i morgon.
  • Den pressade Saik-ordföranden Lars-Olof Skoog ställer upp för omval vid årsmötet i morgon.

Avtalslösa Saik vägrar räkna på konsekvenserna av att klubben nu riskerar bli utslängd i kylan.

– Blir det ett sådant beslut får vi göra en kraschplan i september, säger ordföranden Lars-Olof Skoog.

Med återgång till utebandy januari-mars räknar han med att Saik inom två år är död som elitförening.

Annons

Lagom till årsmötet i morgon, onsdag, går Sandvikens AIK nu ut och tycker till om Göransson Arena AB:s förslag till affärsplan med bandy utomhus under den viktigaste delen av säsongen.

Budskapet på måndagens presskonferens var att Saiks tid som elitförening är över om förslaget genomförs, att Sandviken då förlorar ett av sina starkaste varumärken och att bandygymnasiet – värt minst 1,5 miljoner kronor i reda pengar för kommunkassan – dras med i fallet.

Budgeterar för inomhusspel

Ordföranden Lars-Olof Skoog hymlar inte med att det handlar om att väcka medlemmarna inför årsmötet där en matchplan måste läggas upp inför kampen mot arenabolaget.

– Eftersom det gått en månad sedan det skrevs i tidningarna är det risk att frågan ramlat ned på hitlistan.

Läget inför kommande bandysäsong är att Saik inte har något avtal som stor hyresgäst på Jernvallenområdet. Föreningen budgeterar tills vidare för fortsatt spel inomhus under hela säsongen. Någon Plan B finns inte i dagsläget.

– Vi har inte en tillräckligt stark organisation för att kunna hantera två olika handlingsalternativ. Vi vägrar räkna på att vi blir utslängda i kylan. Vi hoppas och tror att det inte blir ett sådant beslut.

Men om?

– Då får vi göra en kraschplan i september.

Beroende av Saik

Kraschar Saik blir också skattebetalarna förlorare, enligt Lars-Olof Skoogs resonemang.

Avbetalningsplanen med tio procent av intäkterna direkt till Göransson Arena AB förutsätter spel inomhus. Om knappt tre år ska 1,5-miljonersskulden vara betald. Spel utomhus innebär mindre intäkter, svagare lag, sämre arrangemang och kraftigt förlängd återbetalningstid.

Alternativet då? Kortare omställningstider mellan bandy och andra arrangemang i arenan. Helst profilering enligt konceptet ”vinterstaden Sandviken”.

– När arenan anordnade work shop var alla överens om att det var så vi borde jobba. Vi har Sveriges bästa bandylag, ett lättillgängligt Kungsberget och Högbo med konstfruset skidspår. Att profilera Sandviken med loppis och julgala håller inte i längden.

Mer läsning

Annons