Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

SAIK:s b-plan hotad av nya arenaplanerna

/
  • När det är stora events på Göransson Arena använder SAIK:s elitlag gamla VM-arenen som b-plan.

Om den nya multihallen på gamla VM-arenan i Sandviken blir verklighet förlorar SAIK sin b-plan.
Det gör att Göransson Arena riskerar bli en renodlad bandyhall utan stora events.

Annons

Arbetarbladet kunde i går avslöja att det kan byggas en ny multisporthall på Jernvallsområdet i Sandviken med hjälp av fondmedel från Göranssonska stiftelserna.

Kommunen ska under hösten utreda vad det skulle innebära att ta emot en sådan gåva.

En konsekvens av att bygga en ny hall, utan is, på gamla VM-planen är att SAIK förlorar den spelyta som de haft som b-plan när det varit stora event i Göransson Arena.

– Jag är inte med i processen än. Skulle vi bli involverade är det klart jag ska göra en konsekvens- och behovsanalys, säger Fredrik Granting, vd för arenabolaget.

Göransson Arena AB jobbar hårt med att få events som ska dra in välbehövliga pengar för att täcka driften.

För kommunen är en viktig aspekt i framtidsplaneringen faktumet att kylanläggningen som finns på utomhusbanan är sliten och kommer vara dyr om den ska bytas ut.

Redan för två år sedan kom folkpartisten och före detta elitbandyspelaren Per-Ola Grönberg med förslaget att flytta ut kylanläggningen från Göransson Arena till gamla VM-arenan där bandyn får en egen hall och på så vis frigöra stora arenan för annat än isidrotter.

Varken Fredrik Granting eller arenabolagets ordförande Håkan Stadin vill i dagsläget uttrycka någon åsikt om placeringen av en ny multihall.

– Det är klart att vi för diskussioner internt om hur vi skulle vilja utveckla området, men det är samtidigt inte vi som äger frågan, det gör kultur- och fritid, säger Granting och fortsätter.

– Men generellt är det ju fantastiskt om fonderna vill investera mer på fritidsområdet i Sandviken.

Mer läsning

Annons