Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

SAIK:s damlag i bandy fyller 40 år – firas med fest och toppmatch

/
  • SAIK-spelaren Elin Sundell har jobbat med jubileet, med handledning av Helena Nordin på SAIK:s kansli.

För 40 år sedan fick SAIK Bandy sitt första damlag. På söndag firar man jubileet med "Piggevandring", utställning och en spännande seriematch mellan SAIK och Kareby.

Annons

Det hade spelats herrbandy i SAIK i många år när det var dags för bandydamerna att göra entré i klubben. 1975 bildades det första laget och fyra år senare var man i högsta serien, och där har laget stannat sedan dess.

Nu är det dags för damlaget att få extra uppmärksamhet, sedan i höstas har man planerat hur 40-årsjubileet ska firas.

– Det blir ett gratisevenemang där vi bjuder in allmänheten, en rolig happening kring en dammatch. Förhoppningsvis skapar det ett större intresse för dambandy och bandy generellt, säger Helena Nordin på SAIK:s kansli.

LÄS MER: SAIK-damerna mötte somaliska bandylandslaget

Förutom Helena Nordin har 18-åriga SAIK-spelaren Elin Sundell jobbat med att ordna firandet. Elin går Handelsprogrammet på Bessemergymnasiet och har praktik ett par dagar i veckan på kansliet. Hon har bland annat tagit fram bilder och tidningsurklipp som ska visas i en utställning.

– Sedan kommer förra SAIK-spelaren Johanna Pettersson dit och blir intervjuad.

Elin Sundell tycker att det är bra att damlaget uppmärksammas på det här sättet.

– Vi spelar på samma nivå som herrarna, men vi syns inte lika mycket. Jag förstår att det är skillnad på herrlaget och damlaget, men det är synd att det är så. Därför är det kul att visa upp det här.

Allt kommer att ske i Göransson Arena med stark klockan 11 på Alla hjärtans dag. I entrén har en scen ställts fram, och i ena hörnet blir det plats för utställningen. "Piggevarvet" riktar sig till barn och är en utmanande vandring runt i arenan.

– Det är som en tipsrunda, men med utmaningar som att gå på styltor och balansera en boll. De aktiviteterna har Äventyrsservice i Högbo ordnat, berättar Helena Nordin.

Evenemanget avslutas med en toppmatch mellan SAIK och regerande svenska mästarna Kareby, som just nu ligger tvåa i tabellen med SAIK tätt efter.

– Vi hoppas att folk är kvar och kommer på matchen. Och så hoppas vi att SAIK vinner, säger Helena Nordin.

Läs mer om jubileet här på SAIK:s hemsida >>>

Mer läsning

Annons