Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Sämre resultat för kommunägda företag

Flera av Sandvikens kommuns företag är på väg att göra sämre resultat än väntat i år. Mest illa till ligger Sandvikenhus med en prognos som pekar på att det blir en förlust med drygt 6 miljoner kronor.

Annons

Kommunkoncernens resultatuppföljning visar att de tio aktiebolagen tillsammans är på väg mot resultat som är 7,5 miljoner kronor sämre än budgeterat.

Sandviken Energi Elnät AB är på väg att överträffa budgeten med 2,9 miljoner kronor. Övriga företag inom kommunkoncernen gör sämre resultat än väntat eller prickar budgeten.

Sandvikenhus hade budgeterat med nollresultat men är enligt prognosen på väg mot minus 6,2 miljoner. Förklaringarna till det är bland annat ovanligt höga kostnader för snöröjning, vattenskador och stora svängningar i kostnaderna för uppvärmning.

Göransson Arena AB med ett budgeterat minusresultat på 7 miljoner ser ut att gå back 8,2 miljoner exklusive det så kallade tjänsteköpet på 9 miljoner kronor. Resultatförsämringen beror på problemen med att hantera snön som samlats på taket. Något som resulterat i en extra hyresdebitering på 1 miljon från Sandvikens Specialfastigheter, bolaget som förvaltar fastigheten Göransson Arena.

Sandviken Energi och Högbo Bruk är två av de företag som ser ut att pricka budgeten om inget oförutsett händer under hösten.

Mer läsning

Annons