Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Sandvik får stororder till gruvor i Sydafrika

/
  • Vid Sandviks kapitalmarknadsdag hösten 2013 poserade Olof Faxander framför en av Sandviks nya gruvmaskiner.

Sandvik Mining har säkrat en stor order på system för materialhantering i Sydafrika.
Kontraktet är värt över 600 miljoner kronor. Leveranserna påbörjas i år och ska pågå till och med 2017, skriver Sandvik i ett pressmeddelande.

Annons

Sandvik berättar inte var tillverkningen kommer att ske.

Det blir inte i Sandviken.

– En stororder i Sydafrika - vår sjunde största marknad - är bra för Sandvik vilket givetvis är bra för sandvikenborna så ur den aspekten är detta en bra nyhet även för Sandviken, kommenterar Pär Altan, chef för Sandviks externa kommunikation.

I ordern ingår konstruktion, leverans och installation av två skovelhjulsgrävsmaskiner och två skeppslastare för hantering av kol. Det handlar alltså om utrustning för kolgruvor.

Affärsområdet Sandvik Mining har på senare år tyngts av fallande råvarupriser och bantade investeringar inom gruvindustrin.

Både fakturering och orderingång har sjunkit. Den utvecklingen fortsatte också i början av det här året. Flera projekt har skjutits upp. Om ordern till Sydafrika är tecken på ändring i det avseendet är oklart.

Om drygt en vecka presenterar Sandvik sin delårsrapport för andra kvartalet, då vd Olof Faxander kommenterar utvecklingen under våren.

Mer läsning

Annons