Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Sandvik fortsätter varsla

/

Sandvik Mining and Construction, SMC, fortsätter att varsla. Under tisdagen meddelade bolaget att 35 personer i Nora riskerar att förlora sina jobb.

Annons

Som anledning till varslen uppges den fortsatt kraftiga minskningen i efterfrågan på Sandviks produkter. I Nora tillverkas bland annat diamantborrkronor till gruvindustrin samt skärande verktyg till verkstadsindustrin. Verksamheten vid Hagby bruk togs över av Sandvik i mitten av 2006.

Förhandlingarna med de fackliga organisationerna ska inledas omgående. På SMC i Nora finns i dag 113 anställda och så sent som i december lades ett tidigare varsel på 18 anställda. Inga Holmström, vd för Sandvik Nora AB, säger att varslet hänger ihop med den globala ekonomiska krisen och att bolaget måste anpassa sig till hur det ser ut. Hon tror inte att beskedet kom som en överraskning för personalen.

– De läser tidningar och hör på radio som alla andra. Vi är inte ensamma om att drabbas, säger Inga Holmström.

I förra veckan varslade SMC 53 anställda i Arbrå om uppsägning sedan man tagit beslutet att lägga ned verksamheten. Vid årsskiftet ska tillverkningen av mobila krossar och sorteringsmaskiner vara stängd.

I februari varslades 80 anställda vid SMC i Sandviken om uppsägning sedan tidigare personalneddragningar inte visat sig tillräckliga för att möta konjunkturnedgången.

Mer läsning

Annons