Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Sandvik höjer säkerheten

I fredags började det brinna inne på Specialrörverk 69 på Sandvik. Branden är en av flera olyckor på Sandvik i år. Nu ska Sandvik satsa mer på säkerhet.

Annons

– Vi har arbetat mycket med säkerheten under de senaste åren. Nu kommer vi att jobba för att höja säkerheten ännu en nivå, säger Ulrika Porath, kommunikatör på Sandvik Materials Technology, SMT i Sandviken.

Andades in brandrök

Branden på Specialrörverk 69 på Sandvik kunde släckas efter någon timme. En person andades in brandrök och lades in på sjukhus för observation under fredagen. Han fick åka hem på fredagskvällen. Mannen var anställd av en underentreprenör.

På lördagen inleddes arbetet med att sanera lokalerna i Specialrörverk 69. När branden startade var ingen produktion i gång, utan endast underhållsarbete pågick.

– Vissa delar av den produktion som sker i lokalerna intill det utrymme som eldhärjats, räknar vi med ska kunna komma i gång i slutet av veckan, säger Ulrika Porath.

Flera olyckor i år

I år har flera olyckor inträffat på Sandvik. De två allvarligaste är dödsolyckan på Smältverk 08 i juni och branden på trådavdelningen i april.

Men olyckorna har minskat visar SMT:s egen statistik. Under 2007 skedde 14,2 olyckor per miljon arbetade timmar och under 2010 var siffran 8,6. Under första halvåret 2011 skedde 6,8 olyckor per miljon timmar.

– Varje allvarlig olycka som sker är oacceptabel, säger Ulrika Porath.

Mer läsning

Annons