Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Sandvik sänker ambitionsnivån för jämställdheten

Kvinnor på Sandvik är de stora förlorarna när uppsägningarna ska verkställs i vår. Detta eftersom många av dem tillhör de sist anställda.


Därför lämnar nu Sandvik målet om att 25 procent av de anställda ska vara kvinnor 2010.

Annons

Under de senaste åren har Sandvik medvetet arbetat med att öka jämställdheten. Men konsekvensen av lågkonjunkturen är att den försämras.

Sandvik och fackförbunden IF Metall och Unionen sitter för tillfället i förhandlingar om de varsel som lades i november. Nu visar det sig att det är kvinnorna som är de stora förlorarna. Många kvinnor har nyligen anställts och tillhör dem som tvingas lämna Sandvik i vår.

– Visst gör vi undantag, men vi försöker så långt som det är möjligt att hålla oss till principen sist in först ut, säger Anna Jensen–Naatika, ombudsman vid IF Metall i västra Gästrikland.

Anna Jensen–Naatika säger att IF Metall ser en liknande utveckling hos andra stora industrikoncerner i Sverige. Bland andra genomgår Volvo samma utveckling.

Sandviks mål har varit att 25 procent av koncernens 50 000 anställda ska vara kvinnor 2010. Men nu sänker man ambitionsnivån. Detta eftersom målet är orimligt i dagsläget.

– Det är inte praktiskt genomförbart. Det skulle innebära att vi får göra massuppsägningar av enbart män, säger Anders Wallin, informationschef.

När Sandvik lägger fram sin årsredovisning i början av april har ambitionsnivån för jämställdheten fått en ny formulering.

– Ambitionen är att förbättra balansen mellan män och kvinnor. Kärnfrågan är fortfarande viktig och vi ska stödja arbetet med en åtgärdsplan, säger Anders Wallin.

Sandvik håller dock fast vid principen om att kvinnliga kandidater alltid ska finnas med i bilden när en chef ska rekryteras.

– I slutänden är det ändå kompetens, erfarenhet och meriter som är avgörande, säger Jan Lissåker, chef för investor relations på Sandvik.

I Sandviks koncernledning finns ingen kvinna i dagsläget. Att kvotera in kvinnor är inget Sandvik tror på.

– Nej, kvinnor har ingen ”free ride”, säger Anders Wallin.

Anita Göransson, professor i genus, menar att privata näringslivets ansträngningar för att rekrytera kvinnliga toppchefer kom av sig.

– När förra regeringen drev på kvotering av kvinnor fördubblades antalet kvinnliga toppchefer. Men så fort den nya regeringen tillträdde kom arbetet av sig, säger hon.

Mer läsning

Annons