Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Sandviken-kvinna drabbad av svininfluensa

/
  • En yngre kvinna som arbetar inom hemtjänsten Nya Bruket i Sandviken har insjuknat i svininfluensan.

En yngre kvinna som arbetar inom hemtjänsten Nya Bruket i Sandviken har insjuknat i svininfluensan. Kvinnan ska ha enligt uppgifter må förhållandevis bra och befinner sig i hemmet.

Annons

Den yngre kvinnan jobbar som vikarie i innergruppen på hemtjänsten Nya Bruket i Sandviken och ska enligt tips som Arbetarbladet fått in varit på en fest i förra veckan och där blivit smittad.

– Hon är rätt okej, men sjukskriven. Jag tycker att det är konstigt att man inte gått ut och meddelat allmänheten om detta, säger en anonym källa till Arbetarbladet.

Kvinnan jobbade i fredags förmiddag senast och ska sedan ha insjuknat natten mellan söndag och måndag, meddelar medicinskt ansvariga i Sandvikens kommun Eva Almén-Åström.

Hemtjänsten Nya Bruket har valt att inte gå ut till allmänheten om händelsen.

– Jag vet om att hon är sjuk, men hon mår bra nu och vi har vidtagit åtgärder och informerat personalen, säger Tanja Sjöstrand, vikarierande chef för Nya Bruket och hänvisar till medicinskt ansvarig i kommunen.

– Jag har fått information om att en i personalen har insjuknat. Vi har haft kontakt med enheten för smittskydd  i Gävle om det skulle få konsekvenser för personal och boende och vilka åtgärder vi skulle vidtaga. Men de sa att det inte var någon fara om det gått mer är 24 timmar från det att hon jobbade och insjuknade, så vi har gjort bedömningen att vi inte behövde meddela allmänheten om det utan bara personalen, säger Eva Almén-Åström.

 

 

 

Mer läsning

Annons